E-Bülten Alıp Satabileceğiniz 2 Girişim: LetterXchange & Duuce

Postmodernizm, bireyselliği internet öncesi dönemde yeterince körüklemişti. İnternet ve günümüzün sosyal araçları da bireyselliği neredeyse ilahlaştırdı. Artık herkes kendi platformunu seçip, medya beyliğini kurabiliyor ve bundan para kazanarak bireyselliği dibine kadar yaşıyor. Tamam, direkt konuya giriyorum…

E-posta bültenleri son yıllarda internet kullanıcılarını birer medya aracı olma konusunda oldukça güzel bir noktaya getirdi. Aslında bu iş önceden de vardı ama son yıllarda geliştirilen araçlar ve sosyal ağlar, artık ücretli kişisel eposta bültenlerinin bile her ay binlerce dolar kazanmasına vesile oluyor.

Gel gelelim bugüne kadar e-posta bültenlerinin alınıp satılmasına aracılık eden pazar yeri duymamıştım. Dün iki tane birden öğrendim ve ikisini de kısaca sizlerle paylaşmak istedim:

1) LetterXchange

Letterxchange, üye olmadan da e-posta bültenlerini inceleyip ücretlerini görmenizi sağlayan bir servis. Bültenlerin satış fiyatını, kategorilerini, abone sayısını ve açılma oranını gösteriyor. Elbette kısaca eposta bülteninin ne hakkında olduğunu, hangi aralıklarla yayınlandığını ve hangi platformu kullandığını paylaşıyor.

E-posta bülteninin ücretli olup olmadığını, hedef kitlesini, ne zaman yayına başladığını, satışa nelerin dahil olduğunu, ne kadar para kazandığını ve nasıl para kazandığını da görebiliyorsunuz. Kısacası Microacquire‘dan websitesi alır gibi tüm detayları görüyorsunuz.

Letterxchange, ücretsiz listeleme yapıyor ve aracılık ettiği başarılı satışlardan %10 komisyon alıyor. Escrow ile de ödemenin yapılmasını sağlanıyor.


Community kısmında ise satışta olmayan e-posta bültenlerini keşfedebiliyorsunuz. Eklediğiniz eposta bültenleri, incelemeden geçtikten sonra yayınlanıyor. Ben de test amaçlı emailmarketing.club‘ı koydum bakalım ne olacak… 🙂

2. Duuce

Duuce de bir diğer e-bülten alım-satım girişimi, diğer bir deyişle pazar yeri. Burada da e-bülteninizi listeleyip satışa çıkarabilir veya satışa çıkarılan bültenleri keşfedebilirsiniz ama LetterXchange’den daha farklı bir ortam. Örneğin e-bültenlerden ve satıcı hakkında LetterXchange’den daha az bilgi toplanıp yayınlanıyor. Bu başvuru süresini kısaltsa da listeleme yapmak isteyen kişilerin 5 dolarlık listeleme ücretini ödemesi gerekiyor.

Duuce’de şimdilik sadece 9 e-bülten satışta olsa da detaylı filtreleme özelliği de bulunuyor.

Bir diğer önemli fark e-bültenin sahibiyle direkt iletişime geçmeye imkânı sunması. Üstelik üye bile olmanıza gerek yok. Çok önemli olmayan bir diğer fark ise satışa sunulmayan e-bültenlerin listelenmemesi.

Şu anda Duuce içindeki e-bültenler 500 dolar ile 20 bin dolar arasında değişiyor. Eğer siz de belli bir kitleye üreteceğiniz veya derleyeceğiniz içeriklerle değer sunabileceğinizi düşünüyorsanız bence çok geç olmadan Türkçe veya başka bir dilde bu işe adım atmalısınız. Sonra demedi demeyin. 🙂

Total
1
Shares

Bir Yorum Yazın

Previous Article

Articoolo: Yapay Zekâya(!) Yazı Yazdırdım, Peki İşe Yaradı mı?

Next Article

Midas Menkul Değerler'in SPK Lisansı Onaylandı, Yakında Açılıyor

Related Posts