Spott: Fotoğraf ve Video Etiketleme ile CTR’ı Katlayın

Bugün sizlere bir süredir aklımda olan sonunda Appsumo’dan satın aldığım Spott’u tanıtacağım. Özellikle görsel içeriklerle işi olanlar için yatırımlık bir fırsat olduğunu düşünüyorum. 🙂

Spott Nedir? Satışları Etkiler mi?

Spott, websitenizdeki görsellere tıpkı Instagram’da veya Facebook’ta olduğu gibi etiketler ve linkler eklemenizi sağlayan oldukça yetenekli bir yazılım ürünü.

Spott’un sitesindeki rakamlara göre bu etkileşimli etiketler kullanıldığında dönüşüm süreci 4 kat hızlanıyor, tıklama dönüşümü (CTR) 3 kat artıyor ve tıklama başına maliyetler %50 düşüyor. Gerçekten ulaşılması zor gözükse de görsel içeriklerin çekiciliğine bir de yetenekli etiketleme sistemi eklenince mümkün gözüküyor.

Hazırlık Aşaması

Elbette bu rakamları şıp diye elde edilmeyeceği de malum. En başta bu girişim için ödeyeceğiniz bir bedel var ki o kısmı Appsumo’nun ömürlük fırsatıyla çözüyoruz. Bir de satışları arttırmak için gerekli hazırlığı yapmanız gerekiyor. 

Peki nedir bu hazırlık?

Spott, hem fotoğraflara hem de videolara etiket ekleyebilen bir sistem. Dolayısıyla ilk önce bu içerikleri Spott hesabınıza yüklemeniz gerekiyor ve bu işlemi otomatik yapmanız mümkün. Böylece ürünlerin fotoğraf, isim, fiyat, stok durumu gibi bilgileri de otomatik olarak çekiliyor. (Elbette elle, tek tek ürün/içerik eklemene şansınız da var.)

Kişiselleştirmeleri Kullanın

Artından etiketlemek istediğiniz fotoğrafları ekleyip, her içerikte istediğiniz ürün etiketlemesini sürükle-bırak yoluyla yapıyorsunuz. Hepsi bu kadar. Ek olarak kişiselleştirmeler için vakit ayırırsanız iş daha da güzelleşiyor.

Ölçümleme İle Kullanıcı Davranışlarını Yakalayın

Joomag, Ceros, Maglr gibi ürünlerin bir alternatifi olan Spott’u benim gibi yayıncılar, e-ticaret siteleri ve ajanslar pekâlâ kullanabilir. Etiketlenmiş içeriklerinizi yayınlamadan önce görebiliyorsunuz. Ayrıca Google Display Ad oluşturabilir, GIF üretebilir, kaynak içeriği indirebilir, Pinterest, Facebook veya Instagram Hikâyeler’de paylaşabilirsiniz.

İçeriklerinizi yayınladıktan sonra ise işin ölçümleme kısmı başlıyor. Spott, bu konuda güzel ölçümleme detayları sunarak görüntülenme, etkileşim, tıklama ve tıklama dönüşümü (CTR) rakamlarını bizimle paylaşıyor. Kanal, içerik tipi, ürün, zaman ve konum gibi farklı filterler de olan biteni anlamayı kolaylaştırıyor. Böylece ziyaretçilerin/kullanıcıların davranışlarını daha iyi okumak mümkün oluyor.

Ücretlendirme

Ücretlendirme tarafına gelirsek, Spott pek de ucuz sayılamayacak bir fiyat etiketine sahip. fakat ürünün kalitesi ve etkisi düşünüldüğünde mantıklı geliyor. Dün tanıttığım Kickoff Labs gibi tekil ziyaretçi başına değil, etkileşim başına ücretlendirilen bir kredi sistemi var. Ziyaretçiler görsellerinizle etkileşime geçince bu kredi azalıyor ve her ay yenileniyor.

 

AppSumo Fırsatı

Normalde sınırsız ürün ve video ekleme, çoklu kanal desteği gibi özelliklerle 500 kredi almak aylık ödemede yaklaşık 59 dolar. Ama Appsumo’nun sunduğu ömürlük (1 kere öde ömür boyu kullan) fırsat ile sadece 49 dolar ödeyip her ay 1000 kredi yüklenen bir hesaba sahip oluyorsunuz. Daha fazla AppSumo kodu alırsanız bu rakamlar daha da yükseliyor.

AppSumo’da 60 gün içinde sorgusuz sualsiz iade hakkımız olduğunu ve Spott’u sınırsız sitede kullanabildiğimizi paylaşayım. Girişimin üründen sorumlu yöneticisi Michael, şurada Spott’un yol haritasını da paylaşmış. Ayrıca Spoty ekibinin AppSumo için yaptığı webinara da göz atmanızı tavsiye ederim. Ben aklımdaki 1-2 fikri gerçekleştirmek ümidiyle tek bir kod aldım.

%20 İndirim

Bu satın almada AppSumo’nun kurucusu Noah’ın gönderdiği %20 indirimin de etkili olduğunu söylemeliyim. Maalesef bu kod kişiye özel olduğu için paylaşamıyorum ama AppSumo’dan yeterince alışveriş yaparsanız arada böyle güzel teklifler alıyorsunuz. Bazen %10 veya 10-20 dolarlık teklifler geliyor.

%20 pek rastlanır bir indirim olmadığı için Spott ile birlikte Bram Kanstein‘ın NoCode MVP eğitimini ve WordPress için Qubely Gutenberg editörünü de aldım ama onları başka yazılara saklıyorum. 😉

Eğer hâlâ Appsumo ile tanışmadıysanız sizi şöyle alayım; AppSumo Nedir? Neye Yarar?

Total
0
Shares

Bir Yorum Yazın

Previous Article

Kickoff Labs: Referans Sistemiyle Zengin Viral Kampanyalar Düzenleyin

Next Article

Articoolo: Yapay Zekâya(!) Yazı Yazdırdım, Peki İşe Yaradı mı?

Related Posts