Tek Başına Binlerce Dolar Kazanan 10 Girişimci ve MikroGirişim

Hepimiz iyi bir ortağın ne kadar kıymetli olduğunu biliyoruz ama ortaklık kurmanın da birbir türlü derdi var. Bu nedenle girişimci ruhlu bazı kişiler tek başına yürümeyi tercih ediyor ve hayatlarına mikro girişimlerle ‘soloprenuer’ (tek-girişimci) olarak devam ediyor. Tek girişimcilerin 2 ikişi başlayanlardan iki kat kadar başarılı olabildiğini gösteren akdemik araştırmalar bile var…

Tek Girişimciler & Mikro Girişimler

Başlıkta yazdığım üzere bu yazıda ayda binlerce dolar kazanan tek-girişimcilerden ve mikro girişimlerden bahsedeceğim ama siz yine de bunların birer istatistik olduğunu ve herkesin kendine en uygun yolu tercih etmesi gerektiğini unutmayın. Aşağıda dikkatimi çeken 10 mikro girişimi ama en az 55 tane daha görmek isterseniz MakeHub.io adresini ziyaret edebilirsiniz.

MakeHub’daki 65 girişimin aylık geliri toplamda 370 bin doları buluyor. Yani yıllık 4.4 milyon dolar… Tabii 65 girişimci bir araya gelse daha çok kazanabilir miydi sorusunu da sormadan edemiyorum… Eğer daha da fazla para başarılı tek-girişimci görmek isterseniz Indiehacker.com‘a bakabilirsiniz.

  1. CSS Scan: CSS düzenlemeye yarayan bir araç. Aylık geliri 4 bin dolar.
  2. Doka: JavaScript tabanlı bir görsel/resim düzenleyici. Aylık geliri 10 bin dolar.
  3. Upvoty: Kullanıcı geri bildirimi almaya yarayan br araç. Aylık geliri 6100 dolar.
  4. Signature.email: Ekipler için eposta imzası oluşturucu. Aylık geliri 2300 dolar.
  5. Plausible: Basit ve gizlilik odaklı Google Analytics alternatifi. Aylık geliri 4300 dolar.
  6. Image Charts: Görsel çizelge API’si. Aylık geliri 3500 dolar.
  7. Hyperping: Sitenin ayakta olup olmadığını takip eden bir araç. Aylık geliri 3500 dolar.
  8. Bannerbear: Görsel üretme API’si. Aylık geliri 4700 dolar.
  9. MakeBook: Nasıl bağımsız şekilde kârlı bir girişim kurabileceğinizi anlatan bir girişim. Aylık geliri 3100 dolar.
  10. Upscribe: Eposta bülteni ve abone toplama aracı.Aylık geliri 2700 dolar.

İster tek ister grup halinde yürüyün, yolunuz & gözünüz daima açık olsun. Bu konudaki kişisel tercihinizi de yorumlarda paylaşırsanız sevinirim. 🙂

Total
0
Shares
2 comments
  1. “Tabii 65 girişimci bir araya gelse daha çok kazanabilir miydi sorusunu da sormadan edemiyorum…”

    Merhaba, kaç gündür bu konuyu düşünüyorum. Şimdi de burada karşıma çıktı aynı fikir. Hatta ayda1000$ grubunda da bu soruyu sormayı düşündüm birkaç sefer. Herkesin lider olarak kabul ettiği birisi olursa bir araya gelnebilir ve büyük işler başarılabilir diye düşünüyorum.

    Ben bu ürünlere baktığımda şunu görüyorum. Girişimci ekosistemi içinde dönüyor para. Yani sizin yazdığınız API benim işime yarıyor alıyorum, sonra bu yazılımı kullanıp müşterilerime farklı/daha iyi hizmetler sunan bir freelancer/girişimci olarak mücadeleme devam ediyorum. Güçler bir türlü birleşmiyor sanki.

    Hızlandırma merkezleri (?) bunu kısmen yapıyor mu? “Siz ikiniz güçlerinizi birleştirin burada büyük potansiyel var” diyor mu mesela? Zekeriya Bey’in yaptığı işin de (Birlikte İhracat) bu “güçleri birleştirme” istikametinde gelişme potansiyeli var sanki.

Bir Yorum Yazın

Previous Article

Referans Sistemi Nedir? Girişimciler ve İçerik Üreticileri Nasıl Faydalanabilir?

Next Article

Hafta Özeti 11: Girişimcilik Haberleri & Öğrendiğim Yeni Şeyler

Related Posts