Sociality: Tam Teçhizatlı Sosyal Medya Yönetim Platformu

Nedir?

Sociality.io, Türkiye’den çıkıp dünyaya açılan yetenekli bir sosyal medya yönetim platformu. 2015 yılında Hasan Toprakkaya tarafından kurulan girişim, birkaç yıldır Londra merkezli bir girişim olarak hizmet veriyor ve özellikle Avrupa odaklı bir büyüme hedefliyor.

Sociality, yıllar önce sadece sosyal medya hesaplarına içerik/ileti gönderen bir araç olarak ortaya çıkmıştı ancak şimdi çok daha fazlasını sunuyor. İçerik dağıtımının yanında rakip analizi, sosyal ağlarda anahtar kelime takibi ve raporlama işlerini de detaylı bir şekilde yapıyor. Ayrıca yönettiğiniz hesaplara bağlı tüm mesaj ve yorumları da Sociality üzerinde görebiliyorsunuz.

Şu anda Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki farklı dilde hizmet veren Sociality, sosyal medya pazarlamanıza yol gösterecek taslak dokümanlar ve e-kitaplar da sunuyor.

Kendini Hootsuite, Buffer ve TweetDeck gibi araçlarla kıyaslamaktan çekinmeyen (bkz: sitenin alt tarafındaki linkler), daha da ileri giderek 150’den fazla sosyal medya yönetim aracını tek noktadan karşılaştırmanızı sağlıyor. Diğer bir sosyal medya girişiminden hesaplarınızı Sociality’ye taşımak istediğinizde de yardımcı oluyor.

Sociality, şu anda 350 milyondan fazla takipçiye ulaşan 4500’den fazla sosyal medya hesabının yönetilmesine imkân tanıyor. Yedi farklı ülkeden müşterileri olan girişimi kullanan binden fazla pazarlama profesyoneli kullanıyor.

Ücretlendirme / Gelir Modeli?

Sociality, bir SaaS girişimi ve kişiselden işletme profiline kadar farklı ihtiyaçlara dönük hesaplar sunuyor. Yıllık abone olduğunuzda kişisel hesapta aylık 2,5 dolar, işletme profilinde ise aylık 10 dolar ödemeniz yeterli oluyor. Ancak Sociality’nin bazı içerik odaklı sınırlamalar getirdiğini de paylaşmadan geçmeyelim. Girişimi para ödemeden denemek içinse 14 gününüz var. Ücretlendirme sayfasında bir de fiyat hesaplama aracı bulunuyor.

GirişimlerNet Yorumu:

2015’ten bu yana Sociality’nin yükselen bir grafiği var. Artık Avrupa merkezli bir girişim olarak hizmet veriyor ama websitesinde İngilizce dil seçeneğindeki bazı alanlar halen Türkçe/Türkiye’den içerikler barındırıyor. Umarım bu alanlar da kısa süre içinde güncellenecektir.

Sociality, dikkat çekici şekilde kendini rakiplerle kıyaslama cesareti gösteriyor ama ücretlendirmedeki ‘mention’ odaklı sınırlandırma beni biraz düşündürüyor. Bunun için kullanacağınız hesapların Analytics kısmını ziyaret edip karar vermekte fayda var.

Diğer yandan Sociality’nin içerik pazarlaması konusunda Türkiye’den dünyaya açılan girişimler için örnek olduğunu düşünüyorum.

.

.

Total
0
Shares

Bir Yorum Yazın

Previous Article

En İyi Sosyal Medya Yönetim Aracı Hangisi?

Next Article

Skywatch AI: Uçuş ve Süre Bazlı Drone Sigortası

Related Posts