Siva: Fenomenlere Para Kazandıran Sosyal Ağ

Siva, Facebook’un kontrolsüz bir deve dönüştüğü sosyal ağ dünyasına yeni bir soluk getirmek istiyor. Medium tarzı bir freemium model ile çalışan girişim, ücretli üyelik modeline geçen kullanıcılara özel paylaşımlar ve diğer paylaşım yapan üyeleri destekleme imkânı sunuyor.

Ücretli Üyelik

Ücretsiz olarak Facebook tarzı bir profil oluşturup arkadaşlarınızla iletişim kurabildiğiniz Siva, aylık 10 dolar ($9.99) üyelik ücreti ödemeniz halinde hem takip ettiğiniz hem de takip etmediğiniz kişilerden özel paylaşımlar sunuyor. Abonelik ücretinizin yüzde 70’ini de özel paylaşım yapan kullanıcılara aktarıyor.

Ücretsiz Üyelikle Kafa Ütüleme Şansı Yok

Medium benzeri bir ücretli üyelik ve gelir paylaşımı yapan girişim böylece çift yönlü bir memnuniyet sağlamak istiyor ki bunun bir tarafında para kazanma şansı olduğu için bir çok kişiye cazip gelebilir fakat ücretsiz kullanıcılar için günde sadece 1 paylaşım yapma şansı sunması işi zorlaştırıyor.

Kaç kişi günde sadece 1 paylaşım yapabileceği bir uygulamaya giriş yapmak ister?

Ücretli Üyeler Kral Gibi

Ücretli üye olduğunuzda ise aşağıdaki özellikler vadediliyor ki bunlar da 2 ay içinde tam anlamıyla kullanılabilir olacak;

  • Sınırsız paylaşım yapabilme
  • Reklamsız kullanım
  • Pro rozeti
  • Kullanıcıları geçici olarak sesize alabilme
  • Yeni özelliklere erken erişim
  • Sesli ileti paylaşımı ve yanıtlama
  • Ücretli özel mesaj vs….

Para kazanma şansı yakalayana içerik üreticisi olmak için Facebook, Twitter, Instagram, Youtube, Medium ve websitesi bilgilerinizi paylaşarak başvurmanız gerekiyor ve başvurunuz 24 saat içinde yanıtlanıyor. Eğer kabul edilirseniz paylaşımlarınıza gelen beğeniler paraya dönüşüyor.

10 bin Takipçiyle Ayda 1200 Dolar Kazanmak Mümkün – mü?

Gelir paylaşımın tam olarak nasıl yapılacağını görmedim ama Siva, 10 bin takipçisi olan bir kişinin ayda 1200 dolar kazanabileceğini iddia ediyor ki bunun çook büyük bir iddia olduğunu söyleyebilirim. Hele de para kazanma mevzubahis olduğunda bunun bir şekilde suistimal edilebileceği de ayrı bir mesele.

Siva, sadece aylık abone gelirlerinden pay vermekle kalmıyor, bahşiş/destek (tip) alma şansı da sunuyor. Bu anlamda Patreon, Buymeacoffee, Kofi gibi ürünlere rakip oluyor.

Marka İşbirlikleri

Girişimin kurucusu içerik üreticilerinin markalarla partnerlik yapılabileceğinin de altını çiziyor. Ayrıca yakında takipçilerle ürün ve hizmetlerin paylaşılabileceği ve ücretli gruplar oluşturulabileceği ifade ediliyor. Bir yönüyle Instagram’daki marka işbirliklerine denk geliyor ama oradaki fenomenleri ve markaları içerik çekebilecek mi dersiniz?

Mobil Uygulamalar Yakında

Önümüzdeki haftalarda iOS & Android uygulamalarını yayınlamaya hazırlanan Siva’nın büyük bir rüyayı gerçekleştirmek istediğini söyleyebilirim. Steemit.com blokzinciri altyapısında bu işi bir seviyeye kadar başardı ama onunda ciddi bir sosyal ağ olduğunu, Facebook, Twitter ve Instagram’dan bir şeyler götürdüğünü söylemek çok zor.

Yeni şeyleri denemek isterseniz Siva’ya sivaapp.xyz adresinden kayıt olup @firatdemirel kullanıcı adıyla beni ilk arkadaş olarak ekleyebilirsiniz. 🙂

Total
1
Shares
1 comment
  1. Şu an teknoloji devlerinin ne kadar aralarında rekabet olsa da, karşılarına çıkan, çıkabilecek olan tüm rakiplerini ve iyi fikirleri yutarak, satın alıp devam ediyor.

    Şimdinin teknoloji devlerinden önce farklı platformlar yok muydu, evet vardı. Ama bu platformlar diğerlerine göre daha akıllıca hareket ediyor gibi geliyor bana.

    Girişim fikri güzel ve çeşitlilik içeriyor. Ama kafama takılan soru şu, durduk yerde herkesin kullandığı sosyal mecraları bırakıp neden böyle bir yerde paylaşım yapmaya devam eder insan?

    Para kazanabilme potansiyeli herkesi dürtüp çekebilir ama suistimal sonucunda değişim yaşanabileceği de çok mümkün.

    Bu tarz girişimlerin aslında piyasaya giriyorken var olan mecralardan insanları kaydırıp, getirebilecek fikirlerin üzerine durmaları gerektiğini düşünüyorum.

    Ek olarak arama, keşfetme bölümünde isim yazarak birisini bulma özelliğinin olmadığını gördüm ya da ben göremedim. Link ile ulaşılabiliyor.

Bir Yorum Yazın

Previous Article

No-Code Girişimliğe Adım Atmak İsteyenlere Faydalı 5 Kaynak

Next Article

Prodeus: YouTube'u Kullanarak Eğitim Sertifikası Alın

Related Posts