500$ Ödüllü No-Code Hackathon & Ücretli No-Code Fellowship

Bugün kod yazmadan yani no-code ürün/girişim geliştirmek isteyenler için iki güzel haberim var. Birisi sadece no-code ürün geliştirmeye dönük bir hackathon (kod maratonu) diğeri de tecrübeli isimlerle no-code geliştirme sürecine davet eden 10 haftalık bir program.

No-Code Hackathon

Öncelikle No-Code Hackathon‘dan bahsedeyim. Bu etkinlik kod yazmadan mobil uygulama geliştirmeyi sağlayan V.one tarafından organize ediliyor ve kazanana 500 dolar ödül verilecek.

Katılmak için başvuru yaptıktan sonra V.one’ı 72 saat ücretsiz kullanabileceğiniz bir link gönderilecek. 7 gün içinde gönderilecek link üzerinden kayıt olup 72 saat içinde ürünü çıkarmanız gerekiyor ama sadece ana ekran ve fikir üzerinden değerlendirme yapılacağını da eklemeden geçmeyeyim. Oylama sürecine çevrenizi de dahil edebildiğiniz için kazanma şansınız artıyor ama nihai sonucun bu şekilde belirlenip belirlenmeyeceğinden emin değilim.

Ben henüz başvurmadım ama siz katılmayı düşünüyorsanız daha önce Yücel Faruk Şahan‘ın yazmış olduğu ‘Hiç Kod Yazmadan Haftasonunda Mobil Uygulama Nasıl Yaptım?yazısını okumanızı tavsiye ederim. Orada Glide adlı başka bir ürün kullanılmıştı ama faydası olacaktır. Bu 500 doları Türkiye’ye kazandırabilirsek ne mutlu bana. 🙂

Şuradaki no-code uygulama örneklerini de inceleyebilirsiniz.

No-Code Fellowship

Kod yazmadan girişim çıkarmaya niyetli ve iddialı kişiler için paylaşacağım ikinci haber ise ‘challenge’ yani meydan okuma türünden bir program. OnDeck ekibinin hazırladığı No-Code Fellowship 10 haftalık programa katılarak bir ürün çıkarmaya çalışıyorsunuz ama burada tek başınıza değilsiniz.

Ryan Hoover, SahilLavingia, Ben Tossel gibi tecrübeli isimlerin danışmanlığında bir ürün geliştirme şansına sahip olacaksınız var.  Son başvuru tarihi 27 Aralık 2020 ve program Ocak 2021’de başlayacak. Diğer yandan üstteki hackathon’un aksine 1990 dolar ücreti var ve 150 kişiyle sınırlı olacak. Ben başvurdum ama bu TL-Dolar paritesinde adım atmam çok zor gözüküyor. :))

Bu programı sunan On Deck’in melek yatırımcılık, yazarlık ve podcast için ayrı programlar düzenlediğini de paylaşayım. Onlar da benzer şekilde ve 2000 dolar ücret karşılığında gerçekleştiriliyor.

Total
2
Shares

Bir Yorum Yazın

Previous Article

FounderPool: Girişimciler Arası Hisse Havuzu & Hisse Takası

Next Article

Perdoo: OKR Yazılımyla Hedef Belirleme ve Stratejik Yönetim (%30 İndirim)

Related Posts