Hayat Kurtaran 4 Otomasyon Aracı

Bülten sponsoru olmak için hemen iletişime geçin.

İnsanoğlu web 2.0’ın ilerleyen döneminde akıllı otomasyon araçlarını hayal etti ve ortaya harika ürünler çıkmaya başladı.

2010’da IFTTT ile başlayan “şu olursa şöyle yap” (if this than that) tarzındaki araçlar, 2012’de Zapier’in pazara girip büyümesiyle hızla artış gösterdi. API ve webhook destekleriyle bugün birbirine bağlayamayacağınız iyi bir girişim yok gibi.

Bu alanda satın almalar da olmadı değil. Integromat’ı Celonis alıp Make.com olarak yeniledi. AutomateIO’yu ise Notion satın aldı ve 30 Ekim 2022’de kapatacak.

Günümüzde çok sayıda otomasyon aracı pazardaki farklı ihtiyaçlara karşılık veriyor ve biz de yeni araçları sürekli eklemek üzere otomasyon araçları listemizi yayınlamış bulunuyoruz.

Herkese iyi otomasyonlar!


IFTTT


⇻ Nedir? Nasıl Çalışır?

IFTTT için birden fazla aracı aynı amaç için birleştiren ilk dikkat çekici girişim diyebiliriz. Başlangıçta çok sınırlı sayıda uygulama ile işe başladı ama zaman içinde hem dokunduğu araç ve platform sayısını hem de özelliklerini geliştirdi.

Amazon Echo, Philips Hue, iRobot gibi akıllı cihazlarla ve Android, iOS tabanlı cihazlarla otomasyonlar kurgulamanızı sağlayan IFTTT, iki kademeli senaryolar kurgulamayı da mümkün hale getirdi.

IFTTT, 2010’da kuruldu ama 2011’in ortasında bile davetiyeyle üye kabul ediyordu. Türkiye’ye tanıtıp davetiye 100 davetiye paylaştığımı hâlâ tebessümle hatırlarım.

⇻ Fiyatlandırma?

Uzun süre ücretsiz hizmet veren IFTTT, yatırım da alarak büyüdükten sonra ücretli hesaplarını tanıttı. Halen ücretsiz kullanabilirsiniz ama belli sınırlar dahilinde. Ücretli paketler de ise IFTTT Pro aylık 46TL ve Pro+ daaylık 92TL ücretle kullanılabiliyor.


Zapier

 

⇻ Nedir? Nasıl Çalışır?

Zapier, IFTTT’ten sonra pazara girse de çok daha profesyonel bir yaklaşımla hareket etti ve hızla para kazanarak bu dikeydeki en güçlü oyuncu haline geldi.

Temelde yaptığı şey diğer araçlarla aynı olmakla beraber, Zapier özellik ve bağlantıda olunan araç sayısı açısından her zaman bir adım önde gidiyor diyebiliriz. Çok aşamalı otomasyonlar, gecikme/bekletme, filtreleme gibi özellikler Zapier’de görebileceğiniz ve artık diğer ürünlerin de geliştirmekte olduğu güzel özelliklerden.

⇻ Fiyatlandırma?

Zapier’in de aylık 100 göreve kadar ücretsiz kullanılabilen bir planı var. Ücretli planlar ise aylık 20 dolardan başlıyor. Peki Zapier’in 2013’te AppSumo’da ömürlük fırsat çıktığını biliyor muydunuz? Kaçırdığımız fırsatlarda ilk sırayı alabilir. 🙂


KonnectzIT

 

⇻ Nedir? Nasıl Çalışır?

Daha önce AppSumo kampanyasıyla tanıttığım KonnectzIT de iş akışlarınızı otomatize eden bir otomasyon aracı. Kod yazmadan (no-code) çok sayıda uygulamanın içindeki hareketleri KonnectzIT ile birbirine bağlayabiliyorsunuz.

Integromat (Make.com) gibi otomasyonu görselleştiren KonnectzIT, elbette Zapier ve diğer büyük oyuncular kadar güçlü değil ama ben ömürlük aboneliğini almayı tercih etmiştim. Tekrar AppSumo’ya girmesini beklerim diyorsanız ApppSumo sayfasına veya GirişimlerNet bülten sayfasına e-postanızı bırakabilirsiniz.

⇻ Fiyatlandırma?

KonnectzIT, AppSumo’da 119 dolardan başlayan ömürlük abonelik satmıştı. 3 Eylül tarihli güncel fiyatları ise aylık 10 dolardan başlıyor. Ücretsiz planı da var ve 100 görev/operasyon sınırı var.


Make (Integromat)

 

⇻ Nedir? Nasıl Çalışır?

Çekya’da kurulan Integromat, otomasyon araçları dikeyinde güzel bir çıkış yakaladıktan sonra Ekim 2020’de 100 milyon doların üzerinde bir değerlemeyle Celonis tarafından satın alındı ve Make.com markasıyla kendini yeniledi.

Make.com’u rakiplerinden ayıran özelliklerin başında otomasyon akışını görselleştirmesi geliyor diyebiliriz. Dünyaca ünlü şirketler (Meta, Spotify, Adidas …) tarafından kullanılıyor ve sürükle-bırak yapısı ve zengin özellikleriyle ihtiyaçlarınıza yanıt veriyor.

⇻ Fiyatlandırma?

Ayda 100 operasyonla sınırlı olan ücretsiz paketi aylık 10 bin operasyonla sınırlı olan 9$’lık plan takip ediyor. Her boyutta şirket için çözümler sunan Make ile yapamayacağınız şey yok gibi.



Total
0
Shares

Bir Yorum Yazın

Previous Article

Girişimlerde Hisse Paylaşımı ve Yönetimi İçin 4 Araç

Next Article

Kod Yazmadan Web Sitesi Yapmayı Sağlayan 6 Girişim

Related Posts