Elektronikprojem: Elektronik Proje Pazarı

Nedir? Nasıl Çalışıyor?

Elektronikprojem; elektronik, robotik ve gömülü yazılım projelerine bulunan yüksek talebi karşılamak için; proje sahipleriyle, Türkiye’nin dört bir yanında bulunan uzmanları; güvenli bir platformda buluşturmayı hedefleyen bir girişim.

Proje/uzman ihtiyacı olan kullanıcılar ilan açtıktan sonra teklifleri alıyor ve beğendiği teklifi seçtikten sonra ödemesini yaparak projesini sonlandırabiliyor. (Bkz: Projeler)

Seri üretim projeleri için altyüklenici arayan firmalar, yeni ürün geliştirip pazarlamak isteyen girişimler, işyeri için kendine özgü bir cihazı tasarlatmak isteyen işverenler, bitirme tezleri için danışman arayan öğrenciler Elektronikprojem’den destek alabiliyor. Elektronikprojem, ülkemiz için yeni teknolojik ürünlerin geliştirilmesine de katkı sağlıyor.

Elektronikprojem’de şirketler, mühendisler, teknikerler, öğrenciler ve hobi olarak bu işi yapıp kendini geliştirmiş serbest çalışanlar (freelancer) uzman olarak proje geliştirebiliyor. Her proje tamamlandıktan sonra proje sahibi, uzman hakkında puanlama ve yorum yaparak pazar yerinin güçlü ve güvenilir bir referans sistemi oluşturmasını sağlıyor.

Ultrasonik radar sistemi, Yüz tanıma sistemli otonom dronlar, parmak izi sensörlü harddiskler, zaman ayarlı otomatik ilaç uyarı sistemi, çiftçilerimiz için toprağın nem durumuna göre otomatik sulama yapan sistemler, görme engelli vatandaşlarımız için yazıyı algılayan ve seslendiren gözlük, arazide mayın tarayan ve tespit eden drone gibi üst seviye teknolojiler barındıran projeler Elektronikprojem sayesinde gerçekleşme imkanı buluyor.

Gelir Modeli / Ücretlendirme:

Pazar yerinde uzmanlar projeye göre teklif yaptığı için sabit bir fiyatlandırma söz konusu değil. Elektronikprojem, başarıyla tamamlanan projeler için uzmandan, %10 oranında komisyon kesintisi yaparak gelir elde ediyor.

Elektronikprojem, daha önce ücretsiz olan teklif verme işlemini Mart 2019’da ücretli hale getirdi. Uzmanların projelere teklif verebilmesi için abonelik (1-3-6-12 ay) veya teklif bileti paketlerinden birini satın almaları gerekmektedir. (Bkz: Abonelik Ücretleri)

Diğer yandan uzmanlar ilan sayfasında kendi ürünlerini pazarlama imkanı da sunuyor. Market alanına Elektronikprojem’e üye olmuş herkes ilan ekleyip satış yapabiliyor.

Yatırım / Destek:

Herhangi bir yatırım ve destek almayan girişim özsermaye ile kuruldu ve büyüyor.

Rakamlar:

Bünyesinde 1000 in üzerinde uzman barındıran Elektronikprojem; şu ana kadar yaklaşık 2500 civarında teknolojik proje girişiyle; uzmanlarına toplam 3 milyon TL tutarında iş imkanı sundu.

Kronoloji:

25 Mart 2015: Elektronikprojem ilk sürümü ile yayına alındı.

1 Mayıs 2015: İlk proje tamamlandı.

25 Temmuz 2015: Elektronikprojem ‘hacklendi’ ve yayına bir süreliğine ara verildi. Hacklenme olayından sonra kullanıcılardan sağlanan geri bildirimlerin işlenmesi ve websitesinin açıklarının kapatılması için kapsamlı çalışmalar ve araştırmalar yapıldı.

1 Ekim 2015: Elektronikprojem yeni arayüzüyle tekrar yayına girdi.

1 Aralık 2017: Elektronikprojem’de uzman olarak çalışan bir firma tarafından elektronikprojem’in kendilerine satışı için teklif sunuldu. (15bin TL’ik bir teklif.)

Nisan 2018: Elektronikprojem pazar payını genişletmek için organik büyüme dışında reklam ve tanıtım bütçesi ayırmaya karar verdi. Cüzi rakamlarla Facebook ve Adwords reklamları verildi. Ziyaretçi sayısı artmasına rağmen hemen çıkma oranının da arttığı gözlemlendi. Hedef kitlenin belirlenmesi konusunda hatalar yapıldığına karar verildi ve reklamlara ara verildi. Elektronikprojem için harcanan reklam maliyetlerinin tamamı yaklaşık 2000 TL dolaylarında.

Şubat 2019: İçerik tarafını ihmal ettiğini anlayan Elektronikprojem, makaleler için bir uzmanla anlaşma yaparak kaliteli içerikler üretmeye başladı.

Total
0
Shares

Bir Yorum Yazın

Previous Article

Republic: Siz de Melek Yatırımcı Olabilirsiniz

Next Article

Replybutton: E-posta Yanıtı Almak Çok Kolay

Related Posts