DMI Eğitimleri: Dijital Pazarlama Eğitimi

DMI: Uluslararası Sertifikalı Pazarlama Eğitimi

Dijital pazarlama eğitimi seçmenin inceliklerini NBT Digital’in kurucusu Dr. Eren Koçyiğit ile GirişimlerNet Webinar serisinin ilk bölümününde konuşmuştuk. O bölümün sonunda da kısaca NBT Digital’in Türkiye’ye getirdiği bir dijital pazarlama eğitim seti olan DMI eğitimlerinden bahsetmiştik. Nihayet bu eğitim programı hakkındaki incelememi sizlerle paylaşıyorum.

DMI Nedir?

DMI, Digital Marketing Institute‘un kısaltması. Adından da anlaşılacağı üzere dijital pazarlamada uzmanlaşan bir eğitim kurumu. Hikâye 2009’da Ian Dodson & Anthony Quigley’in sınıf içi djital pazarlama eğitimleri vermesiyle başlıyor ve DMI bugün uluslararası alanda kabul görmüş güçlü çevrimiçi eğitim sistemiyle adından söz ettiriyor.

Tek bir dikeye ve kendi eğitimlerini vermeye odaklanan bir girişim olarak 30 milyon dolarlık yatırım alması, 92 çalışanı ve bugüne kadar 55 bin mezunuyla gerçekten incelenmeye değer bir girişimcilik hikâyesi var ama biz şimdi eğitimlerin içeriğine odaklanalım.

Detaylara geçmeden eğitim dilinin İngilizce olduğunun altını çizeyim.

Benim profilim.

DMI Pazarlama Eğitimleri Neden Önemli?

Bu soruya verilebilecek yanıtları bir kaç başlıkta sıralamak isterim.

1. Bütünsel Eğitim:

DMI’in dijital pazarlama eğitimlerine bütünsel olarak yaklaşması. 11 yıllık tecrübenin getirdiği birikimle DMI dijital pazarlamanın farklı alanlarını kapsayan bir müfredata sahip. Tabii bu aldığnız eğitime göre de biraz değişiyor.

Örneğin DMI PRO’da 2-4 saat arasındaki değişen 10 farklı alanda eğitim seti var. Diğer eğitimler ise biraz daha dikey ve kendi içinde konuyu daha geniş ele alıyor.

2. Güçlü Kavramsal Temel & İçerikler:

DMI’in işi eğitim vermek olduğu için dijital pazarlama literatürüne derinlemesine hakim ve eğitimenler bu konuda kavramsal yapıyı da doğru şekilde oturtmanızı sağlıyor. Bu altyapıyı alınca da sadece Türkiye’deki değil, dünyadaki bir dijital pazarlama uzmanıyla aynı dili konuşabiliyorsunuz.

Kavramsal temelin oturması için her bölüm için özel bir Glossary (sözlük/kavram) içeriği sunuluyor. Her bölüme özel hazırlanmış eğitim içerikleri yazılı ve sunum şeklinde sizinle paylaşılıyor ki bu not almak için acele etmenizin önüne geçen bir kolaylık.

Tüm anlatının deşifresi sunulduğu için her şeyin yazılı dökümünü almış oluyorsunuz. Ben sınava hazırlanırken bu içeriklerin çıktısını alarak çalışmayı düşünüyorum.

3. İnteraktif Eğitim Altyapısı & Testler:

Udemy, Teachable vb. platformlarda eğitimler aldım ama DMI’ın kendine özel geliştirdiği altyapı eğitimi oldukça interaktif hale getiriyor. Yani sadece video izleyerek eğitim almıyorsunuz. Eğitim bölümlerinin içinde sizi bir şeylere tıklamaya teşvik eden içerikler var ve bu sayede dikkatinizi eğitim dışına vermeniz engelleniyor.

Ayrıca bölüm sonu testleriyle öğrendikleriniz sürekli sınanıyor. Üstelik sorular sadece çoktan seçmeli sorulardan oluşmuyor. Gerçekten düşündüren soru tipleri var.

4. Pratik Uygulamalar & Vaka Çalışmaları:

DMI, dijital temelli eğitimlerdeki en büyük sorunun uygulama tarafında olduğunu bildiği için DMI size bazı alanlarda çok net uygulamalar yaptırıyor. Platform üzerinden ayrılmadan Adwords hesabı açmak gibi işleri nasıl yapacağınızı sadece izleyerek değil, tıklayarak öğreniyorsunuz.

Vaka çalışmalarında ise size bir konu ve hikâye veriliyor ve o konudaki pazarlama hedefine uygun icraatleri yapmanız isteniyor. Gerçekten bu adımlar sizi eğitimin içine çekiyor. Mesela aşağıdaki senaryoda bir marka için Influencer ulup, ona eposta atmanız gerekiyor ve yapılması gerekenleri gerçekte yapıyor gibi simule ediyorsunuz.

5. DMI Community:

DMI eğitimlerini alınca platform içindeki özel DMI öğrencileri arasına girip bağlantılarınızı geliştirebiliyorsunuz. Eğitimler konusunda konuşup kendinizi geliştirebiliyorsunuz.

6. Uluslarası Sertifika ve Gerçek Sınav Sistemi:

DMI’in beni en çok kendisine çeken taraflarından biri bu oldu. Çünkü bize sıradan bir katılım sertifikası vadedilmiyor. Eğitimleri hazırlayanlara ve DMI’ın geldiği noktaya baktığımızda eğitimin küresel çapta dikkat çekici olduğu ortada. Sertifika alabilmek ise sadece eğitimleri bitirmekle olmuyor. Bir sınava girmeniz gerekiyor ve bu sınava TOEFL gibi uluslararası eğitim sınavlarını yapan Pearson VUE sınıflarında, kameralı bir odadaki bilgisayar başında giriyorsunuz.

Yani birisi size DMI sertifikası sahibiyim dediğinde onun gerçek bir sınavdan geçtiğine emin olabilirsiniz.

Kimler Böyle Bir Eğitimi Almalı?

Covid19 pandemisinin bizi yoğun bir dijitalleşme sürecine soktuğu düşünülürse bu soruya çok genişçe yanıt verilebilir ama ben biraz daha özelleştirmeye çalışayım:

– Eğitimler İngilizce olduğu için eğitimi alacak kişinin elbette İngilizce biliyor olması gerek. Başlangıç seviyesinin çok yeterli olduğunu söyleyemem ama kendinizi zorlamak istiyorsanız yine de başvurabilirsiniz çünkü eğitimlerde altyazı da var ve dokümanlar ciddi birer yardımcı.

Kendi kendine öğrenme yeteneği olanlar. Eğer kendi kendinize öğrenmekten sıkılıyor ve sorularınıza kendinize yanıt aramayıp sadece keğitmene soru sormayı seviyorsanız hemen kendinizi gözden geçirmenizi tavsiye ederim. 🙂

– Dijital pazarlama alanında benzerlerinden bir adım öne geçmek isteyen dijital pazarlama uzmanları  ve eğitmenler (Sertifikalı üyelerin % 95’i halihazırda birer meslek sahibi)

– İş bulmak isteyen üniversite mezunları (Yeni mezunlar için eğitim ücreti düşündürücü olabilir ama şu anda içinde bulunduğumuz indirim fırsatı gerçekten çok iyi.)

– İşlerini büyütmek ve pazarlama ekibiyle daha iyi anlaşmak isteyen üst düzey yöneticiler (DMI üyelerinin % 88’i üst düzey veya yönetim düzeyinde çalışıyor)

– Kariyerine dijital pazarlama alanında genişletmek isteyen veya terfi almak isteyen beyaz yakalılar (DMI üyelerinin % 81’i sertifikalarını aldıktan sonra terfi etmiş)

– Müşterilerinin büyümesini hızlandırmak isteyen danışmanlar/ajanslar

– Girişimlerde özellikle pazarlama tarafında çalışanlar ve tabii girişimciler.

Yurtdışında iş bulmak isteyenler (Bu iş uzaktan çalışmak şeklinde de olabilir)

– Uluslarası bağlantılarını genişletmek isteyenler

Eğitim Çeşitleri 

DMI, NBT Digital ile 6 farklı eğitime erişim imkânı sunuyor. Benim öğrencisi olduğum DMI PRO en bütünsel olanı. Toplamda 30 saat ders ki Eren Koçyiğit güçlü eğitimci tecrübesine dayanarak 1 saat çevrimiçi eğitimin 2-3 saat sınıf eğitimine denk düştüğünü belirmişti.

Diğer eğitimler ise DMI Essentials temel eğitim seti ile alt kategorilerde uzmanlaşmak isteyenler için Social Media Marketing, Search Marketing, Startegy & Planning ve Social Selling.

Bilgi seviyemi nasıl ölçeceğim diyorsanız aşağıdaki DMI bunun için de bir test sunuyor.

Diğer detaylar:

– Aldığınız eğitime göre süresi 1-3 saat arasında değişen sınavları geçmeniz gerekiyor. İlk sınava ücretsiz girebiliyorsunuz ve olur da geçemezseniz belli bir sınav ücreti ödemeniz gerekiyor.

– Eğitimlere eskiden 6 ay süresince erişebiliyordunuz ama korona süreci nedeniyle bu süre 12 aya çıkarılmış durumda. Eğitimlerin sınırlı süre için erişilebilir olması eğitimi bitirme şevkini kesinlikle artırıyor.

– NBT Digital, DMI’ın Türkiye’deki tek partneri ve korona sürecinden çıkınca katılımcılar ayda bir sınıf içi eğitimlerde buluşacak.

– Eğitim süreci içindeki sorularınız da NBT Digital ekibi tarafından yanıtlanııyor.

Ücretler

Ücretler kısmını ve mevcut kampanyayı sona bıraktım ve uzun tutmayacağım. Çünkü önemli olan üstte anlattıklarım. Aşağıdaki indirimli fiyatlar geçse bile bu eğitim ve sertifika sistemi için parasını hakeden bir eğitim var ki tanıtıma özel %50 indirimli fiyatlandırmanın bu ay sonunda bitmesi planlanıyordu. Eğer ay başından önce ödeme yapamam diyorsanız yine de NBT Digital ekibinden net bilgi almanızı tavsiye ederim.

NBT Digital, TL-Euro paritesine göre yapılandırılmış fiyatlar sunuyor. Örneğin DMI PRO, resmi sitesinde 1190 €. Yani yaklaşık 9000 ₺ iken NBT Digital’de aynı eğitim 3,481₺.

İçtenlikle tavsiye edeceğim bu eğitimi kendiniz, şirketiniz veya sevdikleriniz için bile alabilirsiniz. Sizi bilmem ama ben eğitime ve kitaba ayrılan paranın en büyük yatırım ve hediye olduğunu düşünenlerdenim. 😉

Dipnot: NBT Digital, GirisimlerNet partnerleri arasındadır.

Total
1
Shares

Bir Yorum Yazın

Previous Article

Girişimcilik Dünyasında Haftanın Özeti - 7

Next Article

Modimu: Sağlık Durumunuzu Takip Eden Yerli Girişim

Related Posts