Dijital Pazarlama Becerileriyle Hayatı Nasıl Optimize Ederiz?

Dijital Pazarlama Becerileriyle Hayat Optimizasyonu

Geçtiğimiz hafta GirişimlerNet Webinar serisinde Hasan Başusta ile ‘Dijital Pazarlama Becerileriyle Hayatı Nasıl Optimize Edebiliriz?’ konusunu konuşmuştuk. Bir saatlik yayın planımız 2 saati geçti ve bu konuda katılımcıları da memnun eden detaylı bir sohbet gerçekleştirdik.

Nihayet sohbetimizin tamamını Youtube’a yükledim ve sizlerle paylaşıyorum. Ayrıca benim çıkardığım notları da aşağıda bulabilirsiniz. Konuyla ilgili yorumlarınızı da merakla bekliyorum.

Webinar’dan Notlar

Webinarımıza Hasan’ın kariyer yolculuğunu dinleyerek başladık. Kariyerinin ilk döneminde iktisat okuyup Türkiye’den yurtdışına uzanan bir beyaz yakalı profili çizen Hasan’ın hayatı Promoqube dijital ajansının ilk çalışanı olduktan sonra değişmeye başlıyor. Bir dönem girişimciliğe de soyunan ve 300 bin dolar yatırım aldığı girişimi kapatmak zorunda kalan Hasan, bu dönem de biraz da hayatı sorgulayarak daha anlamlı bir hayat arayışına giriyor.

Promoqube’ün satılması ve Hasan’ın danışmanlığa yönelmesiyle yeni bir profil karşımıza çıkıyor; dijital pazarlama becerileriyle hayatı optimize eden bir bilgi filtreleyicisi.

Hasan’a göre işe önce kendimizi tanımakla başlamak gerektiğini düşünüyor ve bu konuda 16personalities.com testini öneriyor. Ben 2018’de yapınca Protagonist çıkmıştım, tekrarlasam iyi olur.

İkinci adımda kendini kendinden üstün bir şeye adamanın önemini çiziyor. Okuma önerileri: Martin Seligman, Mihaly Csikszentmihalyi.

Hasan şu 4 alanda kendinin en iyi versiyonunu bulmaya odaklanmış durumda: Fiziksel, zihinsel, duygusal ve ilişkisel.

İzlenmesi gereken yol haritası: Ölçümle, analiz et, geliştir. Bunun için basitten gelişmişe giden araçlar kullan.

Ruh halini takip etmek için Hasan’ın önerdiği uygulamalardan ikisi: Daylio, Youper. Bunu basit bir dijital belge tablosuyla da (Excel’de vs.) yapabilirsiniz.

Metod, mantık, motivasyon adımlarını takip et. Pazarlamanın temelinde olan ‘SMART’ hedefler belirle. (Bkz: Dijital pazarlama eğitimleri)

Finansal tarafta özgür olabilmek için en az 6 ay çalışmadan (para kazanmadan) ayakta kalabilecek bir birikim yap. Para ve mutluluk ilişkisine dair doğrusal bir ilişki yok. Bir noktadan sonra zenginliğin getirdiği mutluluk büyük değişimler yaratmıyor. Bunu gösteren Eastherlin Paradox‘u ABD’de yıllık 75 bin dolarlık bir sınır çiziyor. Türkiye’de ise İstanbul Üniversitesi’nden bir akademisyen bunun aylık 10 bin TL gibi bir rakam olduğunu söylemiş.

Hasan şu anda 3 gün çalışarak eskiden 7 gün çalışarak kazandığı parayı kazanabildiğini söylüyor ve bunu en ideal durumda 0 güne çekmek istiyor. Bunun için şu sıralar pasif gelir geliştirme konusuna odaklanıyor.

Hasan’ın önerdiği mutluluk üzerine 75 yıllık bir araştırma var: Triumps of Expericence (TED Talk) Bu araştırmanın kısa sonucu: hayat kalitesini en çok etkileyen şey insanlarla olan ilişkilerin kalitesi.

Hayatını düzenlemeye başladıktan sonra spora da özel vakit ayıran Hasan’ın 100 kiloya çıkıp nasıl 25 kilo verdiğini ve maraton koştuğunu da konuşmamızda bulabilirsiniz.

Bir dönem çok fazla kitap okuyan Hasan artık okuduklarını daha iyi hazmetmeyi hedefliyor. Samurayların ‘Hiç bir düşmanın yok, hazırlıksız olmaktan başka’ felsefesini beğen Hasan’ın yaşam ve dijital pazarlama üzerine videolarını Hakan Akben’in Youtube kanalında izlemenizi de tavsiye ederim.

Ayrıca kendisini Twitter’da, Instagram’da ve Goodreads’te takip edebilir, blogunu karıştırabilirsiniz.

Görsel Kaynak: effectivedatabase

Total
0
Shares

Bir Yorum Yazın

Previous Article

FluAI: Nezle ve Gribe Karşı Yapay Zekâ Asistanı

Next Article

Webinar: Prof. Dr. Melih Bulut ile Sağlık Dikeyinde Girişimcilik

Related Posts